Skip to main content

Sassicaia verkopen

Omdat wijn een natuurproduct is, kent iedere jaargang een specifieke karakter en kwaliteitsniveau. Hierdoor zijn er ook verschillen in prijs. U wilt een fles of kist Sassicaia verkopen? Neem snel contact met ons op via wine@webuyyourwine.com of bel ons op 06-14204695. U bent bij ons aan het juiste adres. Sinds 2000 is We Buy Your Wine een vertrouwd adres voor de aan- en verkoop van uw wijn.

Sassiscaia

Sassiscaia is een wijn van het domein Tenuta San Guido, in Bolgheri – Toscane. In de jaren ’60 was dit het eerste domein dat een zogenaamde Super Tuscan maakte. In de jaren daarvoor konden de wijnen uit dit gebied het niet makkelijk opnemen, tegen de hoog gewaardeerde standaard uit Bordeaux. Met het aanplanten van Cabernet-Sauvignon ontstond er na enkele jaren een nieuw tijdperk, te meer omdat de grond vergelijkbaar is met die van Bordeaux (sassiscaia betekent stenige grond). Toen de internationale pers deze wijn ontdekte, raakte de hele wijnwereld in de ban van deze wijn. Sassiscaia is en blijft een fenomeen.

Tenuta San Guido – Het domein

Het domein bestaat uit 90 hectare wijngaard, onderverdeeld in vele verschillende percelen, ieder met hun eigen bodemstructuur, hoogte (tussen de 80 en 300 meter boven zeeniveau) en ligging ten opzichte van de zon. De vinificatiekelder werd verplaatst en ingericht met kleine roestvrijstalen tanks om ieder perceel apart te kunnen verifiëren, hetgeen de complexiteit in de wijnen ten goede komt. Er kwam ook een aparte rijpingskelder voor de Franse eikenhouten vaten. Toen Sassiscaia voor het eerst op de markt kwam had Bolgheri geen officiële herkomst, waardoor deze werd verkocht als tafelwijn. In 1994 kreeg Bolgheri een officiële DOC-status, waarbinnen de druiven cabernet-sauvignon, cabernet franc en merlot werden opgenomen. In 2013 kreeg Tenuta San Guido als eerbetoon zijn eigen DOC – als enige in Italië – Bolgheri Sassicaia DOC.

www.tenutasanguido.com

sassicaia-webuyyourwine

Vraag een taxatie aan.

    Bestand uploaden

    Al 20 jaar een betrouwbare partner in de wijnhandel U ontvangt onmiddellijk uw geld Wij garanderen 100% tevredenheid U wordt geholpen door ervaren taxateurs, vinologen, liquoristen en weinakademikers