Skip to main content

Chateau Kirwan verkopen

Omdat wijn een natuurproduct is, kent iedere jaargang een specifieke karakter en kwaliteitsniveau. Hierdoor zijn er ook verschillen in prijs. U wilt een fles of kist Chateau Kirwan verkopen? Neem snel contact met ons op via wine@webuyyourwine.com of bel ons op 06-14204695. U bent bij ons aan het juiste adres. Sinds 2000 is We Buy Your Wine een vertrouwd adres voor de aan- en verkoop van uw wijn.

Château Kirwan

Dit prachtige Château is geclassificeerd als een derde Grand Cru Classé in de Bordeaux classificatie van 1855. Het bevindt zich in Margaux.

De naam Kirwan is Iers en afkomstig van Mark Kirwan, destijds woonachtig in Bordeaux. In 1760 werd hij eigenaar van het château. Het château koketteert in de publiciteit graag met een uitspraak van de toenmalige Amerikaanse president Thomas Jefferson, na een reis door de Medoc in 1787: ‘ Quirouen is of second quality after Margau, La Tour, Haut-Brion en La Fite‘ . In het citaat wordt de schrijfwijze van die dagen gehanteerd.

In 1882 mochten de destijds bekende kooplieden Schröder en Schÿler, afkomstig uit Hamburg, het château op contractbasis gaan exploiteren. En in 1926 kocht Armand Schyler het van de stad Bordeaux. Zijn kleinzoon Jean-Henri woont er nog steeds. En de huidige generatie heeft het wijngoed naar behoefte aangepast en uitgebreid.

Naast de Grand Vin wordt er een tweede wijn geproduceerd; Les Charmes de Kirwan.

Kijk eens op de website van dit prachtige domein.

Chateau-Kirwan-verkopen

Vraag een taxatie aan.

    Bestand uploaden

    Al 20 jaar een betrouwbare partner in de wijnhandel U ontvangt onmiddellijk uw geld Wij garanderen 100% tevredenheid U wordt geholpen door ervaren taxateurs, vinologen, liquoristen en weinakademikers