Skip to main content

Chateau Cantemerle verkopen

Omdat wijn een natuurproduct is, kent iedere jaargang een specifieke karakter en kwaliteitsniveau. Hierdoor zijn er ook verschillen in prijs. U wilt een fles of kist Chateau Cantemerle verkopen? Neem snel contact met ons op via wine@webuyyourwine.com of bel ons op 06-14204695. U bent bij ons aan het juiste adres. Sinds 2000 is We Buy Your Wine een vertrouwd adres voor de aan- en verkoop van uw wijn.

Château Cantemerle

Dit prachtige Château is geclassificeerd als een vijfde Grand Cru Classé in de Bordeaux classificatie van 1855. Het bevindt zich in het dorp Macau in de Haut-Médoc.

Bijzonder genoeg: château Cantemerle werd aan de geklasseerde wijnen toegevoegd in 1856 en is daarmee één van de zeer zeldzame wijzigingen op de oorspronkelijke classificatie (de enige andere wijziging tot nu toe is het in 1973 promoveren van Château Mouton-Rothschild van tweede tot eerste cru).

In de jaren direct na de Tweede Wereldoorlog werd de wijn gemaakt door Pierre Dubos en zijn schoonzoon Henri Binaud. In de jaren zeventig noodzaakte erfenisproblemen de noodzaak het château te verkopen, hetgeen in 1980 voor het grootste deel gebeurde aan de Societé Mutuelle d’Assurance du Bâtiment et des Travaux Publics (SMABTP). Een minderheidsbelang werd gekocht door de firma Cordier en zij geven leiding aan het château en het produceren van de wijn. Tot die tijd waren de wijngaarden met oude wijnstokken afgenomen tot ongeveer 20 ha. Na de overname van het domein zijn diverse wijngaarden aangekocht, zoals in 1999 het aangrenzende Château de Malleret.

Kijk ook eens op de website van dit prachtige domein.

Chateau-Cantemerle-verkopen

Vraag een taxatie aan.

    Bestand uploaden

    Al 20 jaar een betrouwbare partner in de wijnhandel U ontvangt onmiddellijk uw geld Wij garanderen 100% tevredenheid U wordt geholpen door ervaren taxateurs, vinologen, liquoristen en weinakademikers