Skip to main content

DRC – Domaine de la Romanée-Conti Grand Cru verkopen

Omdat wijn een natuurproduct is, kent iedere jaargang een specifieke karakter en kwaliteitsniveau. Hierdoor zijn er ook verschillen in prijs. U wilt een fles of kist DRC – Domaine de la Romanée-Conti Grand Cru verkopen? Neem snel contact met ons op via wine@webuyyourwine.com of bel ons op 06-14204695. U bent bij ons aan het juiste adres. Sinds 2000 is We Buy Your Wine een vertrouwd adres voor de aan- en verkoop van uw wijn.

Domaine de la Romanée-Conti – DRC

Domaine de la Romanée-Conti – afgekort DRC – is de naam van een grand cru wijngaard, gelegen in het dorp Vosne-Romanée, dat tot de Côtes de Nuits (Noordelijke deel van de Côtes d’Or in de Bourgogne) behoort en waarnaar het beroemdste wijnhuis van de Bourgogne genoemd is.

De wijngaard La Romanée-Conti is amper 2 hectare groot en een zogenaamd “monopole”, dat wil zeggen dat alle grond binnen deze wijngaard in eigendom is van één (in dit geval gelijknamige) eigenaar. Hetzelfde geldt voor de nabijgelegen wijngaard La Tâche. La Romanée Conti behoort tot de beste wijngaarden van de wereld en de wijnen hiervan behoren tot de meest exclusieve.

Naast wijnen uit de gelijknamige wijngaard en La Tâche, maakt het domein wijnen van druiven uit wijngaarden waarvan de eigendom wordt gedeeld met andere domeinen (hetgeen zeer gebruikelijk is in de Bourgogne). Die andere wijngaarden zijn: Romanée-Saint-Vivant, Grands-Echezeaux, Echezeaux, Le Richebourg en Le Montrachet.

Het domein bezit ook percelen in andere (top)wijngaarden, zoals in Chevalier-Montrachet, maar de druiven uit die wijngaarden worden aan handelaren verkocht. Het kwaliteitsniveau is altijd hoog doordat er wordt gestreefd naar lage rendementen en optimale zorg voor zowel de wijngaard als voor de vinificatie. Net als op de meeste andere topdomeinen in de Bourgogne wordt er op het domein van La Romanée-Conti gewerkt op biologische wijze.

Meer info op de website van dit prachtige domein.

drc-verkopen

Vraag een taxatie aan.

    Bestand uploaden

    Al 20 jaar een betrouwbare partner in de wijnhandel U ontvangt onmiddellijk uw geld Wij garanderen 100% tevredenheid U wordt geholpen door ervaren taxateurs, vinologen, liquoristen en weinakademikers