Skip to main content

Le Montrachet Grand Cru verkopen

Omdat wijn een natuurproduct is, kent iedere jaargang een specifieke karakter en kwaliteitsniveau. Hierdoor zijn er ook verschillen in prijs. U wilt een fles of kist Le Montrachet Grand Cru verkopen? Neem snel contact met ons op via wine@webuyyourwine.com of bel ons op 06-14204695. U bent bij ons aan het juiste adres. Sinds 2000 is We Buy Your Wine een vertrouwd adres voor de aan- en verkoop van uw wijn.

Le Montrachet Grand Cru
Le Montrachet is de naam van een grand cru wijngaard in Chassagne-Montrachet in de Côte de Beaune (Bourgogne). Het is tevens de naam van de Appellatie (sinds 1937). De naam Montrachet – in de Romeinse tijd Mons Rachicensis – betekent kale heuvel en duidt op de afwezigheid van bomen. De wijngaard ligt op 260 meter hoogte met een perfecte expositie (stand ten opzichte van de zon), een uitstekende afwatering en beschermd tegen de overheersend westelijke wind. De wijngaard is over het geheel vrij stenig.

Grand Cru wijngaarden
In totaal zijn er 33 Grand Cru wijngaarden: Bâtard-Montrachet, Bienvenues-Bâtard-Montrachet, Bonnes-Mares, Chambertin, Chambertin-Clos de Bèze, Chapelle-Chambertin, Charlemagne, Charmes-Chambertin, Chevalier-Montrachet, Clos de la Roche, Clos de Tart, Clos de Vougeot, Clos des Lambrays, Clos Saint Denis, Corton, Corton-Charlemagne, Criots-Bâtard-Montrachet, Échezeaux, Grands Échezeaux, Griotte-Chambertin, La Cree, La Grande Rue, La Romanée, La Tâche, Latricières-Chambertin, Mazis-Chambertin, Mazoyères-Chambertin, Montrachet, Musigny, Richebourg, Romanée-Conti, Romanée-Saint-Vivant, Ruchottes-Chambertin.

Wijnhuizen – Bekende namen
Net als zoveel andere wijngaarden in Bourgogne is deze eigendom van diverse wijnhuizen. Een aantal bekende zijn: Armand Rousseau, Trapet, Camus, Jacques Prieur, Domaine Leroy, Damoy, Rebourseau, Belland, Tortochot, Raphet, Charlopin, Drouhin, Bertagna, Bichot, Bouchard en Mortet.

 

Le-Montrachet-Grand-Cru-verkopen

Vraag een taxatie aan.

    Bestand uploaden

    Al 20 jaar een betrouwbare partner in de wijnhandel U ontvangt onmiddellijk uw geld Wij garanderen 100% tevredenheid U wordt geholpen door ervaren taxateurs, vinologen, liquoristen en weinakademikers