Skip to main content

Lafite Rothschild verkopen

Omdat wijn een natuurproduct is, kent iedere jaargang een specifieke karakter en kwaliteitsniveau. Hierdoor zijn er ook verschillen in prijs. U wilt een fles of kist Lafite Rothschild verkopen? Neem snel contact met ons op via wine@webuyyourwine.com of bel ons op 06-14204695. U bent bij ons aan het juiste adres. Sinds 2000 is We Buy Your Wine een vertrouwd adres voor de aan- en verkoop van uw wijn.

Château Lafite Rothschild

Château Lafite Rothschild (vaak kort genoemd Lafite) is één van de vijf Premier Grand Cru Classé wijnen uit het classificatiesysteem voor Bordeauxwijnen (uit 1855). Het is vrijwel de buurman van een ander beroemd wijngoed in de Pauillac: Château Mouton-Rothschild. Het is met ongeveer 107 hectare een behoorlijk groot wijngoed en produceert jaarlijks ongeveer 16.000 kisten van 12 flessen. De wijn is meestal een assemblage van grotendeels Cabernet-Sauvignon en Merlot, aangevuld met een klein beetje Cabernet-Franc en Petit Verdot. De wijnen krijgen tussen de 18-20 maanden houtlagering op nieuw Frans eiken.

De hele geschiedenis is te lezen op de website van het château. Wellicht interessant is om te vermelden is dat de huidige eigenaren, de familie Rothschild eveneens eigenaar is van een flink aantal andere wijnhuizen in de Bordeaux, waaronder Château Peyre-Lebade, Château Duhart-Milon, Château L’Evangile, Château Rieussec, Château Paradis Casseuil en Château Peyre-Lebade.

lafite-rothschild-verkopen

Vraag een taxatie aan.

    Bestand uploaden

    Al 20 jaar een betrouwbare partner in de wijnhandel U ontvangt onmiddellijk uw geld Wij garanderen 100% tevredenheid U wordt geholpen door ervaren taxateurs, vinologen, liquoristen en weinakademikers