Skip to main content

Chateau d’Yquem verkopen

Omdat wijn een natuurproduct is, kent iedere jaargang een specifieke karakter en kwaliteitsniveau. Hierdoor zijn er ook verschillen in prijs. U wilt een fles of kist Chateau d’Yquem verkopen? Neem snel contact met ons op via wine@webuyyourwine.com of bel ons op 06-14204695. U bent bij ons aan het juiste adres. Sinds 2000 is We Buy Your Wine een vertrouwd adres voor de aan- en verkoop van uw wijn.

Château d’Yquem

Dit prachtige château is geclassificeerd als een Premier Grand Cru Supérieur in de Bordeaux classificatie van 1855. Château d’Yquem is één van de beroemdste en meest exclusieve wijngoederen ter wereld voor zoete witte wijn. De wijngaarden en het château liggen in het dorpje Sauternes in de wijnstreek Bordeaux.

De wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Sémillon (80%) en Sauvignon Blanc (20%). Door het specifieke (micro)klimaat van Sauternes ondergaan de druiven de zogenoemde edele rotting. Hierdoor krijgt de wijn een unieke zoetheid, maar is het rendement in termen van opbrengst uitzonderlijk laag (het vocht uit de druiven gaat namelijk vrijwel geheel verloren). Door beide gevolgen is de prijs van deze wijn zeer hoog. Omdat de eisen zo hoog zijn, wordt als de kwaliteit van de druiven tegenvalt de productie van de wijn soms een jaar overgeslagen; dit gebeurde bijvoorbeeld in 1992 en 2012.

Historie
Sinds 1593 wordt het château beheerd door de familie Sauvage. Zij waren waarschijnlijk de eerste familie die het domein bezat en wijngaarden hield. Zij huurden het landgoed eerst, maar kochten het in 1711. De familie Lur Saluces kreeg het château in handen toen Comte Louis-Amadée de Lur-Saluces in 1785 trouwde met de laatste Sauvage d’Yquem. Tegen die tijd was de wijn al beroemd.

Het is niet bekend wanneer er voor het eerst wijn werd gemaakt van geboteryseerde druiven op Château d’Yquem, maar deze moeizame techniek werd waarschijnlijk breed ingevoerd in de 19e eeuw, hoewel er enkele zeer zoete flessen wijn uit het laatst deel van de 18e eeuw zijn gevonden. In de tweede helft van de 19e eeuw had d’Yquem een wereldwijde reputatie, niet op zijn minst in het tsaristische Rusland.

Vanaf vóór de Eerste Wereldoorlog tot 1968 werd het domein geleid door de markies Bernard de Lur Saluces, die in 2004 werd opgevolgd door graaf Alexandre, die ook het Château de Fargues in Sauternes bezit. In 1996 verwierf LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) een meerderheidsbelang in Château d’Yquem.

Kijk ook eens op de website van dit prachtige domein.

chateau-d-yquem-verkopen

Vraag een taxatie aan.

    Bestand uploaden

    Al 20 jaar een betrouwbare partner in de wijnhandel U ontvangt onmiddellijk uw geld Wij garanderen 100% tevredenheid U wordt geholpen door ervaren taxateurs, vinologen, liquoristen en weinakademikers