Skip to main content

Chateau Mouton Rothschild verkopen

Omdat wijn een natuurproduct is, kent iedere jaargang een specifieke karakter en kwaliteitsniveau. Hierdoor zijn er ook verschillen in prijs. U wilt een fles of kist Chateau Mouton Rothschild verkopen? Neem snel contact met ons op via wine@webuyyourwine.com of bel ons op 06-14204695. U bent bij ons aan het juiste adres. Sinds 2000 is We Buy Your Wine een vertrouwd adres voor de aan- en verkoop van uw wijn.

Château Mouton Rothschild

Château Mouton Rothschild (vaak kort genoemd Mouton) is de bekendste van de vijf Premier Grand Cru Classé wijnen uit het classificatiesysteem voor Bordeauxwijnen (uit 1855). Het verhaal begint in het jaar 1853, wanneer Baron Nathaniel de Rothschild zijn eigen wijnen aan zijn hooggeplaatste gasten wil schenken. Hij koopt daarom Château Brane-Mouton op een veiling. Het wijndomein, gelegen in Pauillac – het hart van de Médoc – draagt sindsdien zijn naam: Château Mouton Rothschild.

In 1855 werd het wijndomein geclassificeerd als een 2e Grand Cru Classé, dit uiteraard tot grote ergernis van de familie. Het zou nog duren tot 1973 voordat Mouton tot 1er Cru gepromoveerd werd. Het wijngoed omvat ruim 70 hectare en er wordt ongeveer voornamelijk cabernet sauvignon, en daarnaast merlot, cabernet franc en een beetje petit verdot aangebouwd. De tweede wijn van het wijngoed heet Le Petit Mouton de Mouton-Rothschild.

Sinds de Tweede Wereldoorlog wordt ieder jaar een nieuw etiket ontworpen. Voor het ontwerp worden kunstenaars en bekende personen gevraagd, zoals Jean Cocteau in 1947, Salvador Dalí in 1958, Joan Miró in 1969, Marc Chagall in 1970, Pablo Picasso in 1973, Andy Warhol in 1975, Pierre Soulages in 1976, Keith Haring in 1988, Karel Appel in 1994, Niki de Saint Phalle in 1997 en Prins Charles in 2004.

Kijk ook eens op de website van Mouton Rothschild.

chateau-mouton-rothschild-verkopen

Vraag een taxatie aan.

    Bestand uploaden

    Al 20 jaar een betrouwbare partner in de wijnhandel U ontvangt onmiddellijk uw geld Wij garanderen 100% tevredenheid U wordt geholpen door ervaren taxateurs, vinologen, liquoristen en weinakademikers