Skip to main content

Chateau Margaux verkopen

Omdat wijn een natuurproduct is, kent iedere jaargang een specifieke karakter en kwaliteitsniveau. Hierdoor zijn er ook verschillen in prijs. U wilt een fles of kist Château Margaux verkopen? Neem snel contact met ons op via wine@webuyyourwine.com of bel ons op 06-14204695. U bent bij ons aan het juiste adres. Sinds 2000 is We Buy Your Wine een vertrouwd adres voor de aan- en verkoop van uw wijn.

Château Margaux

Château Margaux is één van de vijf Premier Grand Cru Classé wijnen uit het classificatiesysteem voor Bordeauxwijnen (uit 1855). Het wijndomein is een kleine 80 hectare groot en voornamelijk aangeplant met Cabernet-Sauvignon. Naast de ‘Grand Vin’ wordt er een tweede wijn geproduceerd; Pavillon Rouge. Ook deze wijn geniet een groot aanzien.

Het wijnhuis heeft een turbulente geschiedenis achter de rug, met hele goede en minder goede perioden. De grote stap voorwaarts kwam mid jaren ’70 toen de familie Mentzelopoulos (van origine Grieks, maar al sinds de jaren ’50 in Frankrijk) het Château aankocht en aanzienlijke investeringen deed. Het markante kasteel wordt soms wel het Versailles van de Médoc genoemd.

In 1992 werden Perrier en de Italiaanse familie Agnelli (o.a. eigenaren van Fiat) door een complexe, internationale transactie mede-eigenaren van het château, maar Corinne Mentzelopoulos bleef de leiding houden. De harmonieuze samenwerking duurde 10 jaar, totdat de Agnelli-groep in 2003 besloot hun aandeel in Château Margaux te verkopen. Corinne Mentzelopoulos kocht ze onmiddellijk terug en werd daarmee enig aandeelhouder van het domein.

http://www.chateau-margaux.com/

chateau-margaux-verkopen

Vraag een taxatie aan.

    Bestand uploaden

    Al 20 jaar een betrouwbare partner in de wijnhandel U ontvangt onmiddellijk uw geld Wij garanderen 100% tevredenheid U wordt geholpen door ervaren taxateurs, vinologen, liquoristen en weinakademikers