Skip to main content

Chateau Le Pin verkopen

Omdat wijn een natuurproduct is, kent iedere jaargang een specifieke karakter en kwaliteitsniveau. Hierdoor zijn er ook verschillen in prijs. U wilt een fles of kist Chateau Le Pin verkopen? Neem snel contact met ons op via wine@webuyyourwine.com of bel ons op 06-14204695. U bent bij ons aan het juiste adres. Sinds 2000 is We Buy Your Wine een vertrouwd adres voor de aan- en verkoop van uw wijn.

Château le Pin

Château le Pin is een wijn uit Pomerol, nabij Bordeaux. Sinds 1924 was de wijngaard eigendom van Madame Laubie. In 1979 verkocht ze de wijngaard aan de Belgische familie Thienpont. De wijngaard werd verder ontwikkeld door Jacques Thienpont, in samenwerking met zijn vader, Marcel en oom, Gérard Thienpont (tevens eigenaars van Vieux Château Certan). Het perceel “Le Pin” is genoemd naar de pijnboom die voor het huis stond.

De oppervlakte van deze wijngaard is iets groter dan 2 hectare, wat voor Bordeaux begrippen erg klein is. De wijn werd op eenvoudige wijze in de kelder van het huis van de voormalige eigenaar gemaakt, tot in 2010 het huis vervangen werd door een modern gebouw. De aangeplante druivenrassen zijn voornamelijk Merlot (92%) en ook blijven nog enkele stokken Cabernet Franc (8%) over, die nooit bij de productie van Le Pin worden gebruikt. De stokken zijn gemiddeld 32 jaar oud. Jaarlijks worden slechts 500 à 600 kisten wijn geproduceerd.

chateau-le-pin-verkopen

Vraag een taxatie aan.

    Bestand uploaden

    Al 20 jaar een betrouwbare partner in de wijnhandel U ontvangt onmiddellijk uw geld Wij garanderen 100% tevredenheid U wordt geholpen door ervaren taxateurs, vinologen, liquoristen en weinakademikers